Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom worden er Tiny Houses geplaatst?

In de gemeente Hardenberg is een wachtlijst voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer woonaanbod bij. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning blijft het echter lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar hebben wél dringend een woning nodig. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we woningen aan voor hen.

Waar worden de Tiny Houses geplaatst?

Eind 2018 heeft De Veste twaalf van deze Tiny Houses geplaatst in Dedemsvaart (Overijssel) in de Botermanswijk. Eind 2019 worden 15 Tiny Houses in de Vogelbuurt in Hardenberg geplaatst. In de directe omgeving zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, een wijk- en zorgcentrum voor ouderen, supermarkt en een aantal vrijstaande woningen.

Voor wie zijn de Tiny Houses?

De tijdelijke éénpersoons woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, de spoedzoekers. Die komen door hun korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden of bij bekenden op zolder. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft.

Hoe kom ik in aanmerking voor een Tiny House?

Meld je aan door middel van het formulier ‘Aanmelden’.Op basis van deze aanmelding nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. In afstemming met het Samen Doen team wordt besproken of een Tiny House bij jou en je persoonlijke situatie past.

Hoe lang kan ik er blijven wonen?

Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de Tiny Houses wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop. Je hoort ruim van tevoren wanneer je huurcontract afloopt, zodat je genoeg tijd hebt om op andere woningen te reageren.

 

Top