Home / MENSEN OVER…

MENSEN OVER…

Samen willen we toekomstbestendig zijn!

Douwe Prinsse | Voormalig wethouder in Hardenberg
Met deze Tiny Houses kunnen we een plek bieden aan mensen die dat nodig hebben. Het is een oplossing voor een vraag die groeit. Het is super dat we dit soort woningen kunnen realiseren. Natuurlijk is het soms ook een uitdaging voor de mensen eromheen. Maar in onze samenleving willen we elkaar vooral helpen als dat nodig is. Mensen interpreteren zo’n uitdaging vaak als iets negatiefs: kunnen deze mensen voor zichzelf en hun omgeving zorgen? Maar dát soort problematiek kan in iedere woonwijk voorkomen.

We werken in zo’n project als dit juist uiterst zorgvuldig met elkaar samen om deze mensen de tijd te geven om de zaak op de rit te krijgen. Op buurtniveau slaan we de handen ineen.

 


‘Als wijkconsulent kun je echt het verschil maken. Ik spreek veel mensen en steeds vaker hoor ik de verhalen achter hun leven. Waarom de dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Als wijkconsulent kan ik ze weer sturen naar een opwaartse spiraal.’

Rianne Weggemans | Wijkconsulent Vechtdal Wonen

‘Voor anderen willen zorgen, heeft er altijd ingezeten, maar in dit werk moet je wel oppassen dat je geen maatschappelijk werker wordt. Ik heb bouwkunde gestudeerd. Vroeger riep ik altijd heel hard dat ik nooit bij een woningcorporatie wilde werken. Maar het klinkt misschien gek, het klantcontact geeft mij veel meer voldoening dan bouwtekeningen maken! Het motiveert mij elke dag om hier voor te gaan.’

 


Erik Slagter de veste ommen

Zet je hart open voor deze mensen en kijk naar al het moois dat daaruit kan ontstaan!

Erik Slagter | Stichting Ommen Samen Sterk

Mensen die urgent een betaalbare woning nodig hebben, vallen vaak tussen wal en schip. Je hebt weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd. De kans is groot dat je dan op een vakantiepark of bij iemand op zolder terecht komt. Je staat dan aan de zijlijn en dat willen we niet. Ook bij zulke situaties moet je kunnen rekenen op Vechtdal Wonen. Tiny Houses bieden een oplossing voor mensen die met spoed een betaalbare woning nodig hebben. Het geeft mensen de kans om zich in sociale kringen te (blijven) bevinden en daardoor weer grip te krijgen (of te houden) op hun leven. Zet je hart open voor mensen en kijk naar al het moois dat daaruit kan ontstaan!”

Lees het verhaal van Erik

 

Top