Home / Hardenberg

Hardenberg

Begin september start de bouw van 15 woningen aan de Leeuweriktraat en aan de Zwaluwstraat in Hardenberg. We verwachten dat we begin december 2019 de eerste sleuteluitgiftes kunnen doen aan de nieuwe bewoners.

Waarom tijdelijke woningen?

Op diverse plekken in de gemeente worden nieuwe huurwoningen gebouwd. Daarmee werken we eraan dat alle woningzoekenden straks een thuis vinden. Als je met spoed op zoek bent naar een woning, kom je door de korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we een oplossing voor dit probleem.

De tijdelijke woningen in Hardenberg zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben. Denk daarbij aan een scheiding, of het op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor je dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig hebt. Bewoners zullen maximaal 2 jaar in de woning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop.

Duurzaam bouwen en wonen

Deze tijdelijke woningen zijn een goede oplossing voor deze huisvestingsproblematiek. Ze zijn betaalbaar, duurzaam, flexibel in ontwerp én op een eenvoudige manier te plaatsen.

Vragen?

Neem gerust contact op met Bianca Vos of met Ingrid Jaspers.
Telefonisch zijn we van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 15.00 uur bereikbaar, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Planning

  • 16 september start werkzaamheden op en aan het terrein.
  • 17 september plaatsing bouwhekken (de werkzaamheden zijn vanaf dit moment goed afgeschermd).
  • Vanaf 7 oktober starten de funderingsconstructies.
  • 14 oktober worden de eerste bergingen geplaatst Vanaf 4 november worden de woningen geplaatst.
    Daarna worden er nog afbouw- en terreinwerkzaamheden uitgevoerd.
  • Naar verwachting zal het project eind december gereed zijn.

Visual slider

Top