Home / Erik Slagter

Erik Slagter

Erik Slagter de veste ommen

Zet je hart open en kijk naar al het moois dat daaruit kan ontstaan!

Erik Slagter | Stichting Ommen Samen Sterk
Erik was tot voor kort voorzitter van Stichting Ommen Samen Sterk. Deze stichting zet zich in voor mensen die armoede of sociale uitsluiting ervaren. Bij de stichting werken ervaringsdeskundigen. Doel is het bevorderen van zelfredzaamheid van mensen door betrokken te zijn en te ondersteunen waar nodig. Het omgaan met een kleine beurs brengt vaak veel schaamte met zich mee.

Door de armoede in beeld te brengen bij de gemeente, uitkeringsinstanties, deurwaarders belastingdienst enz. komt er niet alleen begrip voor de situatie, maar worden er ook stappen ondernomen om de situatie leefbaar te maken. “We slaan een brug tussen de gemeente en haar burgers. Dit geeft ons hoop en een reden om te blijven vechten.”

Vechtdal Wonen (destijds De Veste) heeft de Stichting Ommen Samen Sterk onderdak gegeven. De stichting kreeg een plek, een bureau, een computer, praktische hulp, maar vooral een stem. Hierdoor is een toegankelijke plek ontstaan voor mensen met vragen over wonen, werk, de voedselbank, etc. “We werden gehoord. Ik kreeg kippenvel van de betrokkenheid van iedereen,” aldus Erik.

Het leven van Erik is inmiddels flink veranderd. “Ik kom letterlijk uit de goot, maar kijk nu uit naar mijn nieuwe baan als woongroepbegeleider. Ik ben daar trots op. Ik ben trots op het feit dat ik het volgehouden heb, de wil heb gehouden om te blijven vechten. Want dat is ontzettend moeilijk. Ik weet dat als geen ander. Maar dan kijk ik naar waar ik nu sta: ik mag mensen helpen en kan hen inspireren, voor mij is er niks mooiers!

Mensen die urgent een betaalbare woning nodig hebben, vallen vaak tussen wal en schip. Je hebt weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd. De kans is groot dat je dan op een vakantiepark of bij iemand op zolder terecht komt. Je staat dan aan de zijlijn en dat willen we niet. Ook bij zulke situaties moet je kunnen rekenen op Vechtdal Wonen. Tiny Houses in Dedemsvaart bieden een oplossing voor mensen die met spoed een betaalbare woning nodig hebben. Het geeft mensen de kans om zich in sociale kringen te (blijven) bevinden en daardoor weer grip te krijgen (of te houden) op hun leven. Zet je hart open en kijk naar al het moois dat daaruit kan ontstaan!”

 

TERUG NAAR ‘MENSEN OVER…’

Top