Home / Dedemsvaart

Dedemsvaart

In het najaar van 2018 een zijn de ‘Tiny Houses’ in de Botermanswijk in Dedemsvaart geplaatst.

Waarom kiezen we voor tijdelijke woningen?

Op diverse plekken in de gemeente worden nieuwe huurwoningen gebouwd. Daarmee werken we eraan dat alle woningzoekenden straks een thuis vinden. Voor de korte termijn zoeken we wel een oplossing voor de spoedzoekers. Die komen door hun korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we woningen aan voor hen.

De tijdelijke 1-persoons woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft. De bewoners zullen maximaal 2 jaar in de woning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop.

Duurzaam bouwen en wonen

Deze tijdelijke woningen zijn een goede oplossing voor deze huisvestingsproblematiek. Ze zijn betaalbaar, duurzaam, flexibel in ontwerp én op een eenvoudige manier te plaatsen. De Tiny Houses worden gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Omgeving

In het najaar van 2018 heeft De Veste 12 van deze Tiny Houses geplaatst in Dedemsvaart (Overijssel). In de directe omgeving van de Tiny Houses zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, een wijk- en zorgcentrum voor ouderen, supermarkt en een aantal vrijstaande woningen.

Visual slider

Top